Blog

Ruta del Vino de Castellón

La Ruta del Vi de Castelló, enoturisme a Vilafamés i Les Useres

L’interior de Castelló inclou racons encantadors en cada Parc Natural, en cada poble, en cada castell, en cada camp... I els amats de l’enoturisme els troben en cada punt de la Ruta del Vi de Castelló. Pobles nascuts de la vinya, dedicats en cos i ànima a l’elaboració del vi des de temps ancestrals i que ofereixen el visitant l’oportunitat de descobrir cadascun dels caldos que produeixen de forma elaborada.

Gastronomia, cultura i naturalesa s’uneixen gràcies al vi en rutes enoturístiques que el visitant pot completar amb estades amb la família o amics en els llocs més característics de cada municipi.

Entre ells, l’encantador poble de Vilafamés, considerat un dels més bonics d’Espanya, permet visitar una de les bodegues més prestigioses de la província amb un guia acompanyant que emplenarà el recorregut de dades sobre el maneig de la vinya i l’elaboració del vi. A més, este bonic municipi té una varietat d’allotjaments, des de luxoses cases senyorials restaurades d’art medieval amb precioses vistes a les muralles i jardins verticals fins a bodegues convertides en allotjaments on poder passar la nit.                      

      Jardín Vertical                    

Els carrers de Vilafamés enamoren. El visitant es troba envoltat d’horts, vinyes, ametlers i gent local de tracte amable. És perfecte per als amants de les escapades culturals maridades amb naturalesa. Imprescindible visita a la sorprenent Roca Grossa en la pujada al castell per a admirar les vistes des d’altures i respirar aire pur.

      Bodegas Mayo García

La gastronomia d’este municipi ben bé mereix una parada, ja que està formada per receptes tradicional amb productes d’elaboració pròpia que mariden a la perfecció amb els deliciosos vins de la zona. Olla, tombet, paella, carn a la brasa amb all i oli o fruites conreades en la zona de la plana, gaudeixen de gran sabor i reconeixement. Els dolços també són diversos i hi destaquen els dolços amb ametles, les coques cristines, els pastissets de moniato i el singular coc de farina. Restaurants, bars i hotels serveixen estes delícies, a més d’exquisits plats d’autor que no deixen indiferent el paladar més exigent.

Despertar en este municipi és, sense cap dubte, la millor opció per a desconnectar de la rutina diària i disfrutar de la calma característica del món rural.

Les Useres és una localitat veïna de Vilafamés. Els amants del vi tenen un lloc en les dues bodegues que formen part d’este municipi. Degustacions de vi, de productes artesanals o delicioses experiències gastronòmiques completen l’oferta enoturística d’este municipi. A més a més, la pràctica del senderisme a Les Useres permet recórrer els bells paratges que l’envolten a través de camins que discorren al costat d’hortes i canals d’aigua i que dirigeixen el visitant a conéixer més profundament els recursos culturals de la localitat

       Bodega Les Useres                    

La cuina tradicional de muntanya continua en la visita a Les Useres, que permet degustar de nou el tombet, guisat de carn de cabrit cuinat a foc lent. Però l’embotit, les tomaques de penjar o la mel, tots ells elaborats amb el sabor d’abans i de gran qualitat, també són els protagonistes de les delícies dels més gurmets. Els representants dels tocs dolços d’este municipi són, sense cap dubte, les orelletes amb mel, les figues albardades, els bunyols o la coca amb galls. Maridar tots estos productes artesanals amb els vins de la zona es converteix en tota una experiència enoturística.

       Bodegas Barón D'Alba