Blog

Rama de una viña - Comunitat Valenciana

Enoturisme a Alacant, el vi del sud de la Comunitat Valenciana

Visitar els cellers d’Alacant és una experiència molt gratificant. Canviarà per complet la teua perspectiva del que és entendre el món del vi, al mateix temps que proves els millors vins de la zona. Existeixen diverses rutes del vi a Alacant com la ruta de la Marina Alta, la ruta del Vinalopó Mitjà i la ruta de Cocentaina i Alcoi.

Cadascuna d’aquestes rutes te les comptem en més detall en aquest article sobre els vins d’Alacant. L’ideal és que recórregues diversos cellers en cadascuna de les rutes. Cadascuna elabora els seus vins de manera diferent. A més, existeixen tant cellers reconeguts com familiars. Tots ells amb el mateix interés d’oferir el millor vi de la província d’Alacant. Coneix un poc més els nostres vins.

Els vins d’Alacant són diferents als d’altres províncies espanyoles perquè es cultiven diferents tipus de raïms. Principalment es treballa amb la moscatell d’Alexandria, la monestrell i garnatxa encara que també s’utilitzen altres varietats. El sol que tenim durant tot l’any i l’aire mediterrani fan que els nostres raïms li donen un sabor especial als vins d’Alacant. Entre els tipus de vins que es produeixen a Alacant estan els blancs, els negres i els rosats. També s’elaboren vins espumosos, vins dolços, de licor, i el famós fondellol que és un tipus de vi d’Alacant únic en el món.